ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑ'Ι'ΤΗΣ (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

ioannis mJPG


Ο Γιάννης Μωραΐτης Πτυχιούχος της Νομικής σχολής Αθηνών και ήδη Δικηγόρος, σπούδασε φωνητική και μουσική στο Ωδείο Αττικής και υποκριτική στη Δραματική Σχολή “Ιάκωβος Καμπανέλλης”. Συνέχισε τα μαθήματα φωνητικής με την Αλμπίνα Ζαχαριάδου και με τη Μαντώ.

Ξεκίνησε επαγγελματικά το τραγούδι σε πολύ νεαρή ηλικία και έπαιξε και στο θέατρο σε μεγάλες θεατρικές παραστάσεις, στο πλευρό καταξιωμένων ηθοποιών,όπως τον Κώστα Αρζόγλου, τη Σόφη Ζαννίνου ,τον Περικλή Λιανό,τη Νταίζη Σεμπεκοπούλου, τον Μάξιμο Μουμούρη ,τον Κλέωνα Γρηγοριάδη ,τη Τζένη Θεωνά ,το Μιχάλη Μητρούση , τη Γώτα Φέστα κ.α.

Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο του cd με τίτλο «Στ ’ορκίζομαι» , και ένα χρόνο αργότερα το ομώνυμο τραγούδι ,επιλέχτηκε απο τον διεθνή οργανισμό CIEECOR ως συμμετοχή της Ελλάδας για το μουσικό compilation του EURO 2008.Το 2011 με το τραγούδι του «Για Πρώτη Φορά» σε μουσική Ανδρέα Λάμπρου και στίχους Ρεβέκκας Ρούσση, κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό INFE.VISION 2011, ανοίγοντας τις πόρτες για τα playlists ξένων χωρών όπως Βουλγαρία, Τουρκία, Κίνα, Ρωσία και Ρουμανία, στην οποία μάλιστα πραγματοποίησε και εμφανίσεις. Το 2012 βραβεύτηκε στο Σ.Ε.Φ από τον όμιλο της UNESCO ως νέος καλλιτέχνης , ενώ το 2013 συμμετείχε στο cd της “διεθνούς” Ζωής Τηγανούρια. Δισκογραφικώς έχει επίσης συνεργαστεί με διακεκριμένους συνθέτες και στιχουργούς,όπως Ανδρέας Λάμπρου, Ευθύβουλος, Μαργαρίτα Δρούτσα κ.α. ,είτε στις προσωπικές του δισκογραφικές δουλειές, είτε συμμετέχοντας σε δουλειές άλλων.

Στις αρχές του 2014 επιλέχτηκε από τον «δάσκαλο» της ελληνικής μουσικής Μίμη Πλέσσα και τον σκηνοθέτη Μάνο Πετούση για να συμμετάσχει στο musical «Ξημερώνει Κυριακή».

Λίγους μήνες μετά, έπαιξε στο θρυλικό musical “Rocky Horror Show” του Richard O’ Brien, σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Κωνσταντίνου Ρήγου, μαζί με πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες.

Τον Αύγουστο του 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διαβαλκανικό “OHRID FEST”, τη “μικρή Eurovision των Βαλκανίων” και κατέκτησε για τη χώρα μας την 3η θέση και το ειδικό βραβείο “Καλύτερος Ξένος Καλλιτεχνης”. To 2018 προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της EUROVISON, υποβάλλοντας στην ΕΡΤ το τραγούδι "Οι Πολλοί είμαστε Ένα" του Ανδρέα Λάμπρου, ενώ το 2020 ξαναπροσπάθησε να εκπροσωπήσει την Ελβετία και διαδοχικά Ιρλανδία και Ελλάδα ξανά με το τραγούδι "Feathers of a Rose" των Ala Zacharoff και Michael Toumazou.

Ορισμένες από τις πιο σημαντικές του συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού: Γιάννης Πάριος, Καίτη Γαρμπή, Φίλιππος Νικολάου, Δάκης, Ρένα Κουμιώτη, Γιώργος Μαζωνάκης, Σοφία Βόσσου, Πασχάλης, Κωνσταντίνα, Δημήτρης Μπάσσης, Λένα Αλκαίου Πωλίνα, Στέλιος Διονυσίου, Αρετή Κετιμέ, Μπέσσυ Αργυράκη, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Έλλη Κοκκίνου, Καλομοίρα κ.α.

Για ακόμα περισσότερα αποκλειστικά νέα...
https://www.facebook.com/yiannismoraitisofficial/